Care For Your Breasts

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u beter voor uw borsten en uw gezondheid kunt zorgen? De Care for your Breasts-campagne is er om u de kennis en middelen te geven die u nodig hebt om dat te doen!

Borstkanker treft veel vrouwen (maar ook mannen) en het is daarom belangrijk om te weten hoe u borstkanker kunt voorkomen, vroegtijdig kunt opsporen en weten wat u kunt doen om de levenskwaliteit als (of van) een borstkankerpatiënt te verbeteren. Maar waar begint u? Dit is waar Care for your Breasts jou/u op weg kan helpen.

Ons doel

Onze campagne is gericht op bewustmaking en educatie over belangrijke onderwerpen gelinkt aan borstkanker. Zo kan u actie ondernemen om uzelf en degenen om wie u geeft te beschermen. Of u nu een gezonde burger, patiënt, verzorger, vriend of familielid bent, het is belangrijk voor iedereen.

We behandelen een reeks belangrijke onderwerpen, waaronder preventiestrategieën, methoden voor vroegtijdige opsporing, screeningopties, behandelingsmogelijkheden en niet te vergeten de impact van borstkanker op het dagelijks leven. Daarnaast verkennen we oplossingen die u kunnen helpen uw gezondheid beter te onderhouden. Elke maand besteden we aandacht aan een ander onderwerp met betrekking tot borstgezondheid, zodat u iets nieuws kunt bijleren en op de hoogte blijft van de nieuwste onderzoeken en aanbevelingen.

We staan steeds open voor feedback. Aarzel dus niet omop te nemen en uw idee omtrent de campagne te delen.

Draag zorg voor uw borsten, het hele jaar door

Hoe een gezonde levensstijl kanker kan beïnvloeden of zelfs voorkomen

In ons doel om correcte informatie te kunnen verspreiden, hebben we samengewerkt met experte prof. Smeets van het UZ Leuven. Samen willen we wetenschappelijk aangetoonde aanbevelingen meegeven die het risico op kanker kunnen verminderen.

Levensstijl en borstkanker - een interview met Prof. Dr. Ann Smeets

In dit artikel verkennen we samen met Prof. Dr. Ann Smeets, borstchirurg aan het UZ Leuven, enkele manieren waar een gezonde levensstijl de behandeling van kanker samenkomen en elkaar kunnen ondersteunen.

Bekijk hier het volledig inteview met Prof. Smeets en Twiggy, Lifestyle coach

De impact van kanker op de omgeving en relaties van de patiënt

In dit artikel bespreken we enkele manieren waarop je steun kan bieden aan iemand die met deze diagnose wordt geconfronteerd, of je nu een vriend, familielid, collega of partner bent.

Borstkanker: Zelfonderzoek en vroegtijdige opsporing

Borstkanker, een van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwen wereldwijd, kan beter worden behandeld wanneer het in een vroeg stadium wordt ontdekt. Vroegtijdige opsporing verbetert niet alleen de kans op een succesvolle behandeling, maar vergroot ook de overlevingskans. In augustus wil Roche nadruk leggen op het belang van vroegtijdige opsporing en zelfonderzoek

Borstkanker en seksualiteit

Deze maand duiken we dieper in een cruciaal, maar vaak onbesproken aspect van borstkanker, namelijk de impact ervan op seksualiteit en intimiteit.

Borstkankermythes: Feiten van fictie scheiden

Oktober is Breast Cancer Awareness Month, een tijd waarin de strijd tegen borstkanker extra in de kijker wordt gezet. Het is een maand waarin zeer veel informatie wordt gedeeld voor educatie en empowerment. Spijtig genoeg zit tussen al deze informatie ook misinformatie. Daarom willen wij deze maand focussen op het aanpakken van mythes rondom borstkanker.

Neoadjuvante behandeling bij borstkanker

In de maand november willen we dieper ingaan op het onderwerp van neoadjuvante behandelingen. Het is een belangrijke stap voor veel vrouwen bij wie borstkanker in een vroeg stadium wordt vastgesteld. Maar wat is juist een neoadjuvante behandeling?

Klinische studies en borstkanker

In de laatste maand van onze Care For You Breasts-campagne willen we een belangrijk maar vaak minder besproken onderwerp aankaarten, namelijk klinische studies.

Lees meer

Nieuws

R.E. Pharm Eline De Bruyne M-BE-00002104 created on 28/04/2023

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring