Hoe een gezonde levensstijl kanker kan beïnvloeden of zelfs voorkomen

Tijdens de maanden mei en juni willen we misvattingen over levensstijl en gezondheid uit de wereld helpen. In ons doel om correcte informatie te kunnen verspreiden, hebben we samengewerkt met experte prof. Smeets van het UZ Leuven. Samen willen we wetenschappelijk aangetoonde aanbevelingen meegeven die het risico op kanker kunnen verminderen. Op die manier hopen we een beter begrip te creëren van het belang van een gezonde levensstijl voor het behoud van de algemene gezondheid.
Voeding en kanker

Iedereen weet dat gezonde voeding belangrijk is, maar toch weten veel patiënten niet dat gezonde voeding de kans om kanker te krijgen kan verminderen en kans om te genezen kan vergroten.

Blijf fit!

Het is belangrijk om te bewegen, maar meer en meer wordt het duidelijk dat het al even belangrijk is om niet te veel te zitten. Je bent er niets mee van 30 min te bewegen en de rest van de dag op je stoel te zitten en niet te bewegen. Dus het niet te lang stilzitten is al even belangrijk als bewegen.

Een boodschap aan patiënten

Een gezonde levensstijl is belangrijk en het kan zeker helpen om kanker te voorkomen of je kansen op herstel zo hoog mogelijk te maken, maar je kan ook gewoon pech hebben, je kan ook gewoon het slechte lootje trekken.

In dezelfde serie

Care For Your Breasts

R.E. Pharm Eline De Bruyne M-BE-00002104 created on 28/04/2023

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring