Reeks Innovatie in de Gezondheidszorg : Gesprek met Professor Dr Demedts

Gesprek na gesprek, partnerschap na partnerschap, doen we ons uiterste best om de positieve gezondheidservaringen te creëren waar we naar streven. Voor deze eerste video in de reeks van Innovatie in de Gezondheidszorg, ontmoet Eva McLellan, onze Directeur Bedrijfsstrategie, Transformatie en Innovatie, Professor Dr. Demedts, longarts bij AZ Delta, die de architect is achter het Vlaams Oncologisch Platform (VOP) dat werkt aan het creëren van meer transparantie rond de kosten en uitkomsten van de huidige kankerzorgtrajecten.

Roche sloot zich aan bij de VOP bij de lancering in september 2021, met als doel transparantie te creëren in kankerzorgtrajecten - te beginnen met longkanker - tussen ziekenhuizen. Bij de samenwerking zijn de publieke en private sector betrokken, die patiënten, zorgverleners en de industrie vertegenwoordigen.

Het begint allemaal met gegevens - het verzamelen van gegevens en benchmarks om de resultaten en uiteindelijk de kosten te vergelijken. De eerste stap om het verzamelen van gegevens mogelijk te maken is de kwestie van het vertrouwen om resultaten te delen en zo een wederzijds leersysteem te creëren om de zorg voor andere kankerpatiënten te verbeteren.

De lessen en de verzamelde gegevens zorgen ervoor dat de systemen evolueren in de richting van een op waarde gebaseerde gezondheidszorg. Het "pay-for-performance"-model zou het "fee-for-service"-model vervangen, waarbij clinici een bedrag betaald krijgen ongeacht de resultaten voor de patiënt, wat uiteindelijk tot doel heeft de kwaliteit van de zorg en de levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren.

"Als je het hebt over een ziekte als longkanker, zijn er veel mensen bij betrokken. Eerst en vooral de patiënt. Dan de familie, vrienden, verzorgers. Daarna artsen, verpleegkundigen, de ziekenhuisapotheker. En tot slot de farmaceutische industrie, die een ander perspectief biedt bij het ontwikkelen van de geneesmiddelen. Er zijn veel belanghebbenden, en in een ideale wereld proberen we ze samen te brengen om de situatie van de patiënt te verbeteren, wat altijd het einddoel is" legt Professor Dr Demedts uit.

Als partner willen de farmaceutische en diagnostische divisies van Roche België het volledige potentieel van onze oplossingen voor longkanker - geneesmiddelen, diagnostica en diensten - benutten om de optimalisering van de zorg te ondersteunen. Benchmarking, het mogelijk maken van een vroegere en snellere diagnose met een grotere nauwkeurigheid, het optimaliseren van de toewijzing van middelen tijdens het zorgtraject, en uiteindelijk het mogelijk maken van gepersonaliseerde gezondheidszorg op individueel niveau en als stimulans van de volksgezondheid, zullen ons uiteindelijk helpen om betere resultaten voor de patiënt te bereiken.

"Wij spelen de rol van 'hoeksteen' in het ecosysteem omdat we weten dat we slechts een deel van de oplossing bieden, maar we hebben de vaardigheden om anderen te coördineren ten dienste van het creëren van meer waarde voor iedereen. Het is een nieuwe manier om met meerdere spelers in het ecosysteem samen te werken, onze partners zien Roche als probleemoplosser en katalysator, een rol die we met trots spelen", besluit Eva.

Meer lezen

Gesprekken over gezondheidsinnovatie

R.E. : Pharm E. De Bruyne - M-BE-00001192 - Created on 08/02/2022

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring