Nederlands

Alecensa® (alectinib)

Alecensa is een geneesmiddel tegen kanker dat de werkzame stof alectinib bevat.

Alecensa wordt gebruikt voor de behandeling van volwassen patiënten met een typedat ‘niet-kleincellige longkanker’ (‘NSCLC’) wordt genoemd.

Het wordt gebruikt als uw longkanker:

  • ALK-positief’ is - dit betekent dat uw kankercellen een fout hebben in een gen dat een enzym maakt dat ALK wordt genoemd (‘anaplastisch lymfoomkinase’), zie hieronder ‘Hoe werkt Alecensa?’

  • en gevorderd is.

Alecensa kan aan u worden voorgeschreven als eerste behandeling van uw longkanker of als u eerder bent behandeld met een geneesmiddel genaamd ‘crizotinib’.

Alecensa blokkeert de werking van een enzym dat ‘ALK tyrosinekinase’ wordt genoemd. Onnatuurlijke vormen van dit enzym (door fouten in het gen dat het maakt) helpt de groei van kankercellen te bevorderen. Alecensa kan de groei van uw kanker vertragen of stoppen. Het kan ook helpen om uw kanker kleiner te laten worden.

R.E. Pharm Eline De Bruyne M-BE-00002086 created on 20/04/2023

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring