De diagnose van longkanker treft niet alleen de patiënt maar ook zijn omgeving. Hier vindt u informatie die u zal helpen de ziekte beter te begrijpen.

Er zijn verschillende manieren om longkanker te behandelen. De meest geschikte behandeling is afhankelijk van verschillende elementen.

Een diagnose van longkanker verstoort het evenwicht in het bestaan van de patiënten en hun omgeving. Ongeacht of het nu op fysiek of emotioneel niveau is, op het werk of in de relatie

Goed geïnformeerd zijn en vooral het gevoel hebben goed te worden begeleid, helpt in de omgang met uw ziekte.

Hoe verloopt de diagnose van longkanker?

De long heeft geen sensorische pijnreceptoren (nociceptieve vezels) en de getroffen personen voelen in het begin niets. Aangezien longkanker niet altijd in een vroeg stadium duidelijk kan worden opgespoord, vereist een duidelijke diagnose verschillende onderzoeken.

Hoe goed eten met longkanker?

Een uitgebalanceerd dieet biedt u alle essentiële voedingsstoffen. Het versterkt het lichaam en de geest en daarmee ook de levenskwaliteit. Om een gezond voedingspatroon te hebben dat rijk is aan vitale stoffen, moet u op een aantal punten letten.

Hoe kan ik me voorbereiden op een consult?

De voorbereiding voor een consultatie bij de arts begint al thuis. Een diagnose van longkanker wekt inderdaad veel vragen op.

Wat zijn de symptomen van longkanker?

In de meeste gevallen worden de symptomen van longkanker te laat waargenomen of worden ze verkeerd geïnterpreteerd. Deze kanker veroorzaakt inderdaad in de vroege stadia maar zelden problemen.

Wat is immunotherapie of immuno-oncology?

Onderzoek is er al lang op gericht om te ontdekken hoe het immuunsysteem zelf kanker kan bestrijden. Zeer kortgeleden is er enorme vooruitgang geboekt op het gebied van immunotherapie.

R.E. : Pharm E. De Bruyne - M-BE-00001590 - Created on 06/07/2022


De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.