Preventie

De gezondheidszorg staat momenteel voor enkele van haar grootste uitdagingen en heeft dringend behoefte aan robuuste oplossingen. Er is een vergrijzende bevolking met steeds complexere zorgbehoeften; de noodzaak om op de hoogte te blijven van de voortschrijdende technologie en geneeskunde; de toenemende verwachtingen van de patiënten.

Bij Roche geloven we dat we een sleuteloplossing hebben, een fundamenteel stukje van de puzzel om deze voortdurende crisis in de gezondheidszorg aan te pakken. Wij geloven dat preventie en vroegtijdige opsporing het uitgangspunt moeten zijn. Als we mensen langer gezond kunnen houden en kunnen voorkomen dat zich ernstige ziekten ontwikkelen, kunnen we tegelijkertijd een aanzienlijke last van de schouders van de gezondheidszorg wegnemen en, nog belangrijker, mensenlevens redden.

Of het nu gaat om kanker, hartziekten, infectieziekten of andere ernstige gezondheidsbedreigingen, preventie en vroegtijdige opsporing zijn van cruciaal belang, en daarvoor is hoogwaardige diagnostiek nodig. Deze instrumenten bestaan om levensbedreigende gezondheidstoestanden te voorkomen of althans de gevolgen ervan te beperken. Maar ze worden niet gebruikt. Een voorbeeld: meer dan 90 procent van de gevallen van baarmoederhalskanker is het gevolg van het humaan papillomavirus (HPV). Hoewel baarmoederhalskanker bijna 100% te voorkomen is door vaccinatie en screening, eist het elk jaar het leven van ongeveer 300.000 vrouwen en is het een van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen.

Veel landen gaan over op HPV-DNA-tests om baarmoederhalskanker te helpen voorkomen of in een vroeg, geneesbaar stadium op te sporen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft deze methode erkend als de methode van eerste keuze voor het opsporen van baarmoederhalskanker. De klinische richtsnoeren zijn ook geëvolueerd ten gunste van HPV-tests voor eerstelijns screening.

Omdat de meerderheid van de sterfgevallen door baarmoederhalskanker wereldwijd in landen met een gemiddeld of laag inkomen voorkomt, hebben we HPV-screening aan ons Global Access Program toegevoegd. Eenvoudig gezegd, onze portfolio met baarmoederhalskankertests redt vrouwenlevens en brengt de wereld een stap dichter bij het uitbannen van baarmoederhalskanker.

Het is nu tijd om de gezondheidszorgsystemen te onderzoeken naast de innovatieve diagnostische oplossingen die er zijn, en om de weg van innovatie naar de patiëntenzorg radicaal te vereenvoudigen. Er moet rekening gehouden worden met de waarden die tegen relatief lage kosten kan worden geleverd aan het systeem, de patiënten en het publiek.

Preventie in ons nieuws

R.E. : Pharm E. De Bruyne - M-BE-00002274 - Created on 22/08/2023

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring