nv Roche sa is de dochteronderneming van de Zwitserse farmaceutische groep F. Hoffmann-La Roche in België en het Groothertogdom Luxemburg.

nv Roche sa is in België en het Groothertogdom Luxemburg verantwoordelijk voor de registratie, het commercialiseren, de marketing en de medische informatie met betrekking tot de Roche geneesmiddelen die ontstaan zijn uit het onderzoek van de Groep.

De Belgische dochteronderneming omvat tevens een Belgische vertegenwoordiging die door de hoofdzetel gemachtigd is om internationale studies op te starten en op te volgen.  Deze vertegenwoordiging in Brussel fungeert, evenals Kopenhagen, als een coördinatiecentrum voor de uitvoering van deze studies in een aantal Europese landen (Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, het Groothertogdom Luxemburg, Griekenland, Israël, Noorwegen, Nederland, Portugal, Zweden en Zwitserland).

Op de Belgische markt is nv Roche sa: 
  • Nr. 1 in oncologie 
  • Nr. 1 op de hospitaalmarkt 
  • Nr. 4 binnen de farmaceutische markt in België (december 2017) 
  • levert een belangrijke bijdrage op het gebied van stofwisselingsziekten, aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en inflammatoire ziekten 
  • Het enige laboratorium dat tot 8 keer toe de Galenusprijs in ontvangst mocht nemen in België*

*Prijs voor de meest innovatieve molecule.