Nederlands

Multiple sclerose

Multiple sclerose wordt vaak laat ontdekt, daarom is goede heldere informatie van vitaal belang. Deze pagina’s bevatten algemene informatie die u helpt om te gaan met de ziekte.
Multiple sclerose wordt vaak laat ontdekt, daarom is goede heldere informatie van vitaal belang. Deze pagina’s bevatten algemene informatie die u helpt om te gaan met de ziekte.

Begrijpen

Wat schuilt er achter de aandoening ‘multiple sclerose’? Welke rol speelt het immuunsysteem? Wat zijn de symptomen van MS en hoe wordt de diagnose gesteld? Hier hebben we informatie verzameld over  het ontstaan en de evolutie van de aandoening.

Lees meer

Behandelen

Multiple sclerose is nog niet te genezen, maar er zijn veel opties om de aandoening te behandelen. Verschillende diagnostische procedures zijn nodig om te bepalen welke het beste is.

Lees meer

Leven

Leer hoe u multiple sclerose thuis, met uw partner en op uw werk kunt aanpakken. Een gezond dieet en lichaamsbeweging kunnen u eveneens de energie geven om met de aandoening te leven.

Lees meer

Meer weten

Is bij u de diagnose MS gesteld? Hier vindt u informatie en contacten met betrekking tot MS, evenals nuttige checklists. Hiermee kunt u de beste informatie krijgen, u voorbereiden op medische gesprekken en specifieke vragen stellen over uw situatie. 

Lees meer

Wat zijn de symptomen van multiple sclerose?

De drie vormen van multiple sclerose kennen verschillende manifestaties en evoluties, maar de symptomen lijken erg op elkaar.

Lees meer

Hoe is de diagnose van multiple sclerose?

De met multiple sclerose gepaard gaande symptomen zijn divers en kunnen ook de manifestatie zijn van andere aandoeningen. Daarom zijn verschillende studies nodig om de diagnose te bevestigen.

Lees meer

Wat zijn de verschillende vormen van multiple sclerose?

Er zijn drie verschillende vormen van MS: relapsing-remitting MS, secundair progressieve MS en primair progressieve MS

Lees meer

Hoe kan ik me voorbereiden op een consult?

De voorbereidingen voor een consultatie bij de arts begint al thuis. Deze lijsten helpen u om belangrijke dingen te onthouden en u voor te bereiden op het gesprek met uw arts.

Lees meer

Sport en multiple sclerose

Een goede conditie, een betere coördinatie, meer kracht, een sociaal leven hebben en geestelijk gezond zijn: sport en lichamelijke oefening beïnvloeden ons welzijn enorm. Dit is niet anders voor personen met MS.

Lees meer

Leven met uw partner en multiple sclerose

De diagnose van MS kan uw leven onder druk zetten, maar ook dat van uw partner. Dagelijkse handelingen die zonder inspanning werden gedaan, kunnen inderdaad moeilijker worden.

Lees meer

R.E. : Pharm E. De Bruyne - M-BE-00001317 - Created on 12/04/2022


De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring