Zwitserse ambassadeur in België bezoekt Roche Belux

Vorige week verwelkomde onze General Manager, Brigitte Nolet, in onze kantoren in Brussel, de Zwitserse ambassadeur in België, Philippe Brandt. Zowel Roche Belux als de Zwitserse ambassade streven ernaar samen te werken om onze wederzijdse belangen te dienen en ervoor te zorgen dat de Zwitserse stem in België wordt gehoord, aangezien Roche een Zwitsers bedrijf is.

De Zwitserse ambassadeur heeft als dagelijkse taak de politieke dialoog met de Belgische autoriteiten te versterken en, waar wenselijk, de economische en handelsbetrekkingen tussen België en Zwitserland te ondersteunen.

Ondanks het feit dat België een klein land is, is het een belangrijke partner voor Zwitserland. Het netwerk van academische instellingen en onderzoekscentra is niet alleen erg uitgebreid, maar bevat ook enkele internationaal gerenommeerde onderzoekscentra en de universiteiten hebben belangrijke faculteiten in de biowetenschappen.

“De volledige farmaceutische waardeketen – van onderzoek tot ontwikkeling en verkoop – is in België vertegenwoordigd. We zijn er erg trots op dat ons land in Europa een leidende positie inneemt, bijvoorbeeld op het vlak van de ontwikkeling van klinische studies. We mogen niet op onze lauweren rusten, maar moeten er voortdurend naar streven dat België een aantrekkelijke plaats blijft voor onderzoek en waar we een actieve bijdrage kunnen leveren aan het lokale gezondheidssysteem. ”, legde Brigitte Nolet, General Manager voor Roche Belux, uit.

“België staat op de 14e plaats van de belangrijkste handelspartners van Zwitserland. De biowetenschappelijke sector is een van de hoofdrolspelers in de economische betrekkingen tussen Zwitserland en België. Ik heb veel geleerd over wat Roche in België doet en over de uitdagingen voor de toekomst. Ik ben onder de indruk van de kwalitatieve bijdrage van Roche aan de levenskwaliteit van patiënten. Ik ben er trots op dat zulke Zwitserse topbedrijven in België aanwezig zijn”, concludeerde de Zwitserse ambassadeur, die ook hoofd is van de Missie van Zwitserland bij de NAVO.

Meer weten

Naar alle nieuws

R.E. Pharm Eline De Bruyne M-BE-00002320 created on 05/09/2023

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring