Roche 8ste beste werkplek in België!

We zijn trots te kunnen aankondigen dat Roche Pharma België/Luxemburg (Roche BeLux) behoort tot de top 10 Best Workplaces™ van 2021. Tijdens de award show op 16 maart werd Roche BeLux door het Great Place to Work® Institute, in samenwerking met Vlerick Business School, uitgeroepen tot 8ste beste werkgever in België bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers.

Onze inspanningen om onze medewerkers gemotiveerd, gezond en gelukkig te houden in COVID-19 tijden, werden zelfs bekroond met een plaats in de top 3 van de bedrijven die bijzondere aandacht hadden voor hun werknemers tijdens de COVID-19 pandemie!

Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat Roche BeLux deelneemt aan deze certificatie en de tweede keer dat we eindigen op de 8ste plaats. Wat verklaart dit resultaat? " Mensen vormen het hart van onze organisatie. We nemen zowel de professionele als de persoonlijke gezondheid van iedereen ter harte. Dit betekent dat we niet alleen streven naar het beste resultaat voor elke patiënt, zoals onze missie het ook omschrijft, maar dat we dit ook doen door onze medewerkers op een warme en persoonlijke manier te benaderen ", legt Brigitte Nolet, General Manager Roche BeLux, uit.

Zorgen voor onze medewerkers tijdens COVID-19

Het mentale en fysieke welzijn van onze medewerkers is voor Roche altijd al een prioriteit geweest.  Met verschillende initiatieven zoals spinninglessen in onze fitnessstudio tijdens de werkuren, jaarlijkse medische check-ups of onze Live Well Week stimuleren we het welbevinden van onze mensen. Aangezien COVID-19 het bijzonder moeilijk maakt om een gezonde werkbalans te behouden, hebben we onze inspanningen nog verhoogd en dit reeds vanaf het begin van de pandemie. 

"Al vroeg hebben we besloten om in alle agenda’s anderhalf uur middagpauze te blokkeren. Zo heeft iedereen de tijd om ontspannen te lunchen, te joggen of een wandeling te maken. Sinds kort houden we ook twee halve vrijdagen per maand vergadervrij om elkeen wat extra mentale rust en tijd voor persoonlijke ontwikkeling te geven. En wie daar behoefte aan heeft, kan ook praten met een psycholoog die op vaste wekelijkse tijdstippen paraat staat. We merken dat de Roche-collega's deze initiatieven appreciëren", zegt Lieselot Van Damme, Recruitment & Development Advisor Roche Belux.

Een cultuur van autonomie en vertrouwen

Roche stimuleert ook een cultuur van autonomie en vertrouwen waarin medewerkers zich kunnen ontplooien en innovatieve ideeën wortel kunnen schieten.

"Onze mensen hebben veel autonomie. Ze krijgen de vrijheid en het vertrouwen om zelf te beslissen hoe ze het beste werk kunnen leveren, daarbij wetende dat we achter hen staan - ook als ze falen. Dit motiveert hen enorm om verantwoordelijkheid op te nemen, om te groeien en om nieuwe ideeën en manieren te verkennen die toegevoegde waarde bieden voor onze patiënten. Onze leiderschapstrainingen en coaching programma’s - door zowel het senior management als door collega's - zorgen ervoor dat iedereen daarbij de steun krijgt die hij nodig heeft en de vaardigheden ontwikkelt om zijn potentieel waar te maken", zegt Lieselot Van Damme.

Roche-collega's worden eveneens aangemoedigd om hun stem te laten horen en actief mee vorm te geven aan de toekomst en de organisatiestructuur van Roche Belux. Via regelmatige enquêtes, workshops en verschillende werkgroepen worden waardevolle ideeën omgezet in nieuwe werkwijzen en methodes waardoor Roche Belux nog beter kan inspelen op de behoeften van de patiënt. 

De kracht van onze missie

Dat brengt ons bij de rode draad doorheen de organisatie. Wat de collega’s bij Roche verbindt, is de passie om vandaag te werken aan wat patiënten morgen nodig hebben. Voor Roche Belux is deze Best Workplaces™ Award een bekroning van ons doel, onze missie.

"Onze missie wordt intens beleefd door iedereen die bij Roche werkt. We staan elke dag op met de passie om het leven van patiënten te veranderen, met de moed om vastberaden te handelen om dit te bereiken en met de verplichting om onze persoonlijke integriteit daarbij te bewaren. Iedere collega maakt met zijn werk een verschil in het leven van patiënten. Daarom geeft werken bij Roche zo veel voldoening. Als organisatie zijn we dan ook bijzonder fier dat onze mensen zich gesteund en gerespecteerd voelen bij het werken voor een doel waar ze echt in geloven, zoals deze Best Workplaces™ Award aantoont", besluit Brigitte Nolet.

Meer weten

Naar alle nieuws

R.E. Pharm Eline De Bruyne M-BE-00002320 created on 05/09/2023

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring