Kleine acties, grote impact op het milieu!

Het milieu beschermen door onder meer klimaatverandering tegen te gaan, is een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfsvoering bij Roche. Dat doen we met grote ingrepen zoals het leggen van zonnepanelen op ons kantoorgebouw, maar evenzeer met kleinere acties die allemaal samen een grote impact hebben. Voor Wereldmilieudag lichten we er enkele lokale initiatieven uit.

Onboarding met de Mobility Ambassador

Nieuw bij Roche? Dan ontmoet je niet alleen HR en je teamgenoten, maar ook onze Mobility Ambassador. Door anders naar het werk te komen of naar afspraken te gaan, kunnen we immers onze impact op het milieu enorm verminderen. Daarom zetten we samen met onze Mobility Ambassador in op duurzame mobiliteit, legt Lieselot Van Damme, Recruitment & Development Advisor bij Roche Belux uit.

“We bekijken samen met nieuwe werknemers wat hun vervoersbehoeften zijn. Wonen ze dichtbij en kunnen ze met de fiets komen? Is er een station in de buurt of wonen ze eerder afgelegen met hun gezin waardoor een auto noodzakelijk is? Onze mobiliteitsregeling biedt een brede scala aan vervoersopties die aansluiten bij wat de werknemer nodig heeft én die tegelijk duurzaam zijn.”

Elektrische bedrijfswagens en e-bikes

Zo kunnen Roche medewerkers gebruik maken van een pool van e-bikes en steps en kunnen ze ook opteren voor een elektrische bedrijfswagen, licht Roel Panneels, Purchasing Manager bij Roche Belux toe.

“Bij Roche omarmen we duurzame vervoersmiddelen en nieuwe technologieën. Elektrische bedrijfswagens zijn voor ons een logische stap in de verdere vergroening van ons mobiliteitsbeleid. We merken ook dat dit aanspreekt; er wordt vaker voor een elektrische bedrijfswagen gekozen.”

Ons Mobility Team spoort onze mensen dan weer aan om de auto toch vooral zoveel mogelijk te laten staan en maakt hen warm om met de fiets naar het werk te komen. Zo worden er cursussen georganiseerd waarin je leert om veilig met de fiets in de stad te rijden, zijn er fietsherstelmomenten en virtuele fietstochten. Op een jaar fietsten onze mensen van Brussel naar San Francisco en terug. Samen hadden ze zo bijna 20 000 fietskilometers aan woon-werkverkeer in de benen. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de conditie!

Minder airconditioning

Wist je trouwens dat ook airconditioning bijdraagt aan het opwarmen van de aarde? Terwijl we de temperatuur een graadje lager zetten, maken we het probleem eigenlijk erger. Daarom gebruiken we bij Roche geen airconditioning, tenzij in een vergaderzaal als het echt nodig is. Hoe we dan toch het hoofd koel houden? Door een slim ontworpen kantoorgebouw.

“Airconditioning verslindt energie en maakt het klimaatprobleem erger. Daar wilden we bij Roche iets aan doen. Daarom werd ons kantoorgebouw in Anderlecht uitgerust met zonneschermen, werden de muren geïsoleerd en wordt het gebouw bij warme dagen ‘s nachts geventileerd met koelere buitenlucht waardoor het aangenaam fris blijft”, zegt Roel. 

Bij Roche dus geen airco’s die op zonnige dagen vervelende koude lucht rondblazen. De zonnepanelen op het dak van ons kantoor, die mogen dan weer wel op volle toeren draaien!

Meer weten over Roche’s duurzaamheidsbeleid? Bezoek onzeen ontdek waarom we al 11 jaar op een rij de meest duurzame farmaceutische onderneming zijn volgens de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Meer weten

Naar alle nieuws

R.E. Pharm Eline De Bruyne M-BE-00002320 created on 05/09/2023

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring