De evolutie van de gezondheidszorg is van cruciaal belang voor haar duurzaamheid

2021 was een bijzonder jaar voor de wereld, en zeker voor Roche, want we vierden ons 125-jarig bestaan onder het thema "Celebrate Life". Leven is ons doel en de kern van alles wat we doen bij Roche, en het resoneert des te meer met de voortdurende uitdagingen waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd. We vroegen onze General Manager, Brigitte Nolet, om de lessen van het voorbije jaar te ontcijferen en haar visie te geven voor het nieuwe jaar.

België heeft een sterk biofarmaceutisch systeem dat patiënten ten goede komt via kwaliteitsvolle zorgoplossingen en toegang tot innovatieve therapieën. Als "pharma valley" speelt het een belangrijke rol in de nationale economie en zorgt het bovendien voor een stevige positie op wereldvlak. 

Roche speelt al sinds 1924 een rol in België en we zijn er trots op dat we als nummer 1-investeerder in R&D bijdragen tot het succes van het land. Ondanks de pandemie hebben we onze inspanningen voortgezet dooruit te voeren en 22 miljoen te investeren in 2021. 

Van uitdagingen naar lessen

In de loop van het jaar hebben zich echter talrijke trends in de gezondheidszorg voorgedaan die de leiderspositie van ons land in het gedrang zouden kunnen brengen. Ik denk aan de stijgende zorguitgaven, het debat over intellectuele eigendomsrechten, een groeiende aandacht voor value based healthcare en natuurlijk de pandemie. 

De pandemie testte ons vermogen om onze medewerkers betrokken te houden tijdens voortdurende COVID-golven. Het is zeker zenuwslopend, maar ik was opnieuw verrast door de veerkracht van onze werknemers, die altijd net dat stapje extra willen zetten omdat we zo geloven in ons doel. Ik was zo trots dat we bij de topzaten; we haalden zelfs de top 3 van zorgzame bedrijven voor COVID-19! 

Mijn persoonlijke ervaring is dat op dit moment empathie synoniem is met leiderschap - vrouw of man, leiders moeten meer dan ooit empathisch en authentiek zijn. We hebben als samenleving en als beroepsbeoefenaars zoveel meegemaakt, dat empathie voor onze werknemers om hen te helpen bij de overgang naar de nieuwe realiteiten, een noodzakelijke kracht is.

Deze pandemie toont in ieder geval aan hoe cruciaal het is om te investeren in gezondheidszorg en hoe belangrijk het is om ons vandaag voor te bereiden op de toekomst. De evolutie van de gezondheidszorg is van cruciaal belang voor zijn duurzaamheid, ook al is verandering moeilijk en continu.

Samen verder

Samenwerking liep als een rode draad door al onze inspanningen in 2021, omdat we geloven dat een gepersonaliseerde benadering van gezondheidszorg veel verder gaat dan betere behandelingen. Zo hebben we samen met Hack Belgium degeorganiseerd om mensen met verschillende achtergronden samen te brengen om innovatieve oplossingen en nieuwe manieren van denken te vinden. We hebben ook eenInstitute om onderzoek te doen naar het beleid inzakein heel Europa, en we hebben verschillende sprekers uitgenodigd om te praten over het secundaire gebruik van gegevens. Wij zijn ervan overtuigd dat gezondheidsgegevens van cruciaal belang zijn voor empirisch onderbouwde besluitvorming in de toekomst van de gezondheidszorg om het leven van iedereen te verbeteren. 

Dit pandemiejaar heeft zich positief vertaald in een meer geïntegreerdein het algemeen, aangezien we allemaal samen complexe problemen zoals gezondheidszorg hebben opgelost. Het heeft bijvoorbeeld de efficiëntie en de doeltreffendheid van het beheer van klinische proeven versterkt. En het heeft ook de weg vrijgemaakt voor versnelde innovatie, wat geweldig is.

In 2022 zullen wij ons samen met regeringsvertegenwoordigers en instellingen blijven bezighouden met belangrijke strategische prioriteiten zoals een betere omgeving voor klinische proeven, het effenen van de weg naar gepersonaliseerde gezondheidszorg op basis van technologie en gegevens, en het garanderen van tijdige en duurzame toegang tot alle geweldige moleculen die eraan komen. We zijn bereid om de plaats van België als wereldleider in de biofarmaceutische sector veilig te stellen en de voordelen voor patiënten, de maatschappij en de economie in haar geheel te benutten.

Met spijt in het hart kondigen we aan dat Brigitte Nolet het Belgisch-Luxemburgs filiaal zal verlaten om de leiding te nemen over het Canadees filiaal, waar het voor haar allemaal begon. Wij danken haar voor de inspiratie en de impuls die zij ons heeft gegeven en zijn verheugd dat zij deel zal blijven uitmaken van de Roche-familie en onze missie. We houden u op de hoogte van haar vervanging.

Meer weten

Naar alle nieuws

R.E. Pharm Eline De Bruyne M-BE-00002320 created on 05/09/2023

De informatie op deze site is bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of geldig is in uw land. Wij maken u erop attent dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie, die mogelijk niet in overeenstemming is met geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruiken in uw land.

Roche Pharma in AnderlechtRoche Diagnostics in DiegemLinkedInTwitterFacebookInstagramVoor patiëntenPatiëntenveiligheid en medische informatieGebruiksvoorwaardenPrivacyverklaring