Roche heeft een campagne gelanceerd met één simpel doel:
vrouwen aanmoedigen om hun borsten beter te leren kennen.

 
OVER DE CAMPAGNE

Regelmatig naar je borsten kijken en voelen is de sleutel tot leren wat normaal aanvoelt voor jouw borsten. Daarom willen we jou een leuke en eenvoudige manier bieden om je eraan te herinneren regelmatig naar je borsten te kijken. Maaike, Cath en Serine zullen je hier alvast bij helpen. 

HOE EEN BORSTONDERZOEK UITVOEREN?

Normale variaties in borstweefsel tijdens de menstruele cyclus of zwangerschap

Menstruele cyclus

Elke maand ondergaan vrouwen veranderingen in hun hormonen die deel uitmaken van een normale menstruatiecyclus. Jouw borsten ondergaan dus tijdens een normale menstruatiecyclus veranderingen, die een invloed hebben op hoe jouw borsten eruit zien en aanvoelen.1,2

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ondergaan borsten veranderingen door de verhoogde hormoonconcentraties, en dit om zich voor te bereiden op de borstvoeding. Het is dus volkomen normaal dat jouw borsten anders aanvoelen of eruit zien tijdens een zwangerschap.3

De meeste zwangerschappen zorgen ervoor dat de tepelhof donkerder wordt, de borst groter wordt en bepaalde klieren duidelijker aanwezig zullen zijn. Dit geeft aan dat het lichaam klaar is voor borstvoeding.

WAT MOET JE DOEN INDIEN JE IETS ONGEBRUIKELIJK VOELT?

Panikeer alvast niet. 

Een door zelfonderzoek gevonden knobbeltje is niet altijd synoniem aan borstkanker, ook cysten kunnen aanvoelen als een knobbeltje.

Maar elk ontdekt knobbeltje moet door een arts worden onderzocht.

WIL JE MEER WETEN OVER BORSTKANKER?

VOLG DAN VOLGENDE LINK

 

Het concept van deze borstbewustzijnscampagne is tot stand gekomen met inbreng van ondermeer patiëntenorganisaties en artsen.