Hack Healthcare is een nieuw soort Open Innovatie evenement dat het ecosysteem van de gezondheidszorg helpt om samen moeilijke technische en zakelijke uitdagingen op te lossen.

Waarom Hack Healthcare

Organisaties in de hele gezondheidszorgsector voelen de noodzaak om betere zorgresultaten te leveren en de druk op beperkte middelen te verlichten. In de context van statische bedrijfsmodellen en aanzienlijke wettelijke verplichtingen is een nieuw niveau van creativiteit en samenwerking nodig om succesvol te innoveren en de belofte van (digitale) technologieën te ontsluiten. Hack Healthcare biedt een ongelooflijk diverse mix van perspectieven, gecombineerd met een start-up-geïnspireerde samenwerkingsmethodologie, en met inhoud die samen met het ecosysteem wordt gecreëerd.

Over Hack Healthcare 

Hack Healthcare is een Open Innovatie evenement dat gericht is op het creëren van ingenieuze, onorthodoxe oplossingen voor de gezondheidszorgsector. Het doel is om deelnemers te helpen nieuwe ideeën te bedenken, nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwe technologieën te verkennen, en deze ideeën meteen met elkaar te testen. De deelnemers kwamen uit verschillende sectoren van de gezondheidszorg (ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, enz.), maar ook uit technologiebedrijven, patiënten en hun vertegenwoordigers, ondernemers en andere professionelen, en werkten gedurende twee intense dagen samen aan de verbetering van de gezondheidszorg.

We besteden veel tijd aan het bedenken van ideeën, maar die zijn erg intern gericht, en de hackathon biedt een platform voor bedrijven om echt een externe blik te hebben.
Marcos Dehollain Finance and Business Operations Director bij Roche BeLux

Hack Healthcare: problemen oplossen als een ecosysteem

Sommige problemen zijn gewoon te groot voor een enkel bedrijf om op te lossen.  Ze vereisen een geheel nieuwe manier van interactie tussen belanghebbenden, een nieuw bedrijfsmodel, of een compleet andere reeks technologieën. Voor de moeilijkste problemen zullen de middelen van verschillende bedrijven moeten worden gebundeld.

Andere kunnen worden opgelost door gewoon een open gesprek te voeren tussen de belanghebbenden, of door oude problemen met een frisse blik te bekijken.

De sfeer tijdens Hack Healthcare bevordert open en eerlijke gesprekken en schept het vertrouwen dat nodig is om de samenwerking op te bouwen die nodig is om de meest dringende problemen in de gezondheidszorg op te lossen.