Lokale initiatieven
 

Children’s Walk
Elk jaar doen onze werknemers mee aan de wereldwijde Roche Children’s Walk om geld bijeen te brengen voor kwetsbare kinderen. Roche verdubbelt het ingezamelde bedrag dat naar projecten gaat voor kwetsbare kinderen in het Afrikaanse Malawi. Elke Roche-vestiging wereldwijd mag tot 50 % van het ingezamelde bedrag aan een lokale organisatie schenken die zich inzet voor kwetsbare kinderen in de plaatselijke gemeenschap. De fondsen van vorige Children’s Walks gingen naar Belgische vzw’s zoals de Make-A-Wish Foundation.

e-positive driving
Een kleinere ecologische voetafdruk in België
Omdat er zoveel werknemers met de auto de baan op gaan – sommige met een bedrijfswagen - lanceerde Roche Diagnostics in Vilvoorde e-positive driving, een originele bijdrage van de vestiging aan de inkrimping van de ecologische voetafdruk van het Belgische autopark.

In het kader van e-positive driving krijgen alle werknemers een opleiding op maat om hun brandstofverbruik en CO2-uitstoot te beperken en om veiliger en rustiger te rijden.

Met dit initiatief hoopt Roche Diagnostics Belgium in de uitgaven te snoeien door het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 15 % te verminderen en door het aantal ongevallen te beperken dankzij een individuele, meetbare gedragswijziging.