Media Release

Brussels, 13.09.2021

Wereldwijde leveringssituatie van RoActemra® (tocilizumab)¹

Het afgelopen jaar is de wereldwijde vraag naar RoActemra (tocilizumab) gestegen tot ongekende niveaus voor goedgekeurde indicaties zoals reumatoïde artritis en de niet-goedgekeurde behandeling van COVID-19-pneumonie als gevolg van de wereldwijde pandemie.

Onze teams hebben de klok rond gewerkt om RoActemra zo snel en breed mogelijk beschikbaar te maken. We hebben onze eigen productiecapaciteit zo veel mogelijk opgevoerd, alsook contracten gesloten met alle beschikbare grootschalige fabrikanten over de hele wereld om onze technologieën over te dragen en de productie te maximaliseren. Wereldwijd werken we samen met distributeurs om de levering flexibel te beheren, zodat zowel Roche als onze partners zo snel mogelijk kunnen inspelen op de behoeften van onze patiënten.

In 2021 hebben we onze productie van RoActemra met meer dan 100% verhoogd in vergelijking met de vraag vóór de pandemie. Ondanks al deze inspanningen krijgen we nu toch te maken met de realiteit van wereldwijde tekorten aan RoActemra in de loop van de komende weken en maanden.

Ook lokaal ondervinden we hinder van deze beperkte beschikbaarheid.

Voor de subcutane formuleringen (SC):

De afgelopen weken hebben we een zeer beperkte voorraad gehad van de RoActemra SC-formuleringen, zowel voorgevulde spuit (PFS) als voorgevulde pen (PEN). We zullen regelmatig nieuwe voorraden ontvangen, maar de beschikbaarheid kan tot het einde van dit jaar beperkt zijn.

Voor alle IV-formuleringen:

Vanaf 3 september kregen we van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) de opdracht om de voorraad nodig voor de behandeling van het cytokine-release syndrome gerelateerd aan CAR-T-celtherapie te reserveren.

De meest recente informatie over de beschikbaarheid van RoActemra kan u vinden op de website van FAGG.

We zullen deze pagina regelmatig bijwerken met de laatste beschikbare informatie.

 

1 Samenvatting van de productkenmerken RoACTEMRA Oplossing voor infusie - 29/03/2021; Voorgevulde pen - 25/05/2021; Voorgevulde spuit - 25/05/2021