Media Release

Brussels, 13.09.2021

Wereldwijde leveringssituatie van RoActemra® (tocilizumab)¹

Laatste update: 24/01/2022

Het afgelopen jaar is de wereldwijde vraag naar RoActemra (tocilizumab) gestegen tot ongekende niveaus voor goedgekeurde indicaties zoals reumatoïde artritis en de niet-goedgekeurde behandeling van COVID-19-pneumonie als gevolg van de wereldwijde pandemie.

Onze teams hebben de klok rond gewerkt om RoActemra zo snel en breed mogelijk beschikbaar te maken. We hebben onze eigen productiecapaciteit zo veel mogelijk opgevoerd, alsook contracten gesloten met alle beschikbare grootschalige fabrikanten over de hele wereld om onze technologieën over te dragen en de productie te maximaliseren. Wereldwijd werken we samen met distributeurs om de levering flexibel te beheren, zodat zowel Roche als onze partners zo snel mogelijk kunnen inspelen op de behoeften van onze patiënten.

In 2021 hebben we onze productie van RoActemra met meer dan 100% verhoogd in vergelijking met de vraag vóór de pandemie. Ondanks al deze inspanningen krijgen we toch te maken met de realiteit van wereldwijde tekorten aan RoActemra.

Ook lokaal ondervinden we hinder van deze beperkte beschikbaarheid.

Voor de subcutane formuleringen (SC):

Op basis van de huidige vraag en geplande bevoorradingen op korte termijn van de subcutane presentaties, verwachten we te kunnen voldoen aan de verwachte vraag.

Voor alle IV-formuleringen:

Alle intraveneuze (IV) presentaties zijn momenteel beschikbaar. Gelieve er echter rekening mee te houden dat omwille van de blijvende wereldwijde onzekerheid, de voorraad van RoACTEMRA IV gelimiteerd blijft en wij nog geen specifieke volumes of timing toekomstige bevoorradingen kunnen bevestigen.De meest recente informatie over de beschikbaarheid van RoActemra kan u vinden op de website van
FAGG.

We zullen deze pagina regelmatig bijwerken met de laatste beschikbare informatie.

 

1 Samenvatting van de productkenmerken RoACTEMRA Oplossing voor infusie - 29/03/2021; Voorgevulde pen - 06/12/2021; Voorgevulde spuit - 06/12/2021. Beschikbaar via www.fagg.be of op aanvraag.