BeLux Experience Exchange for Patient Organisations - BEEPO

Het lokale inspiratie- en netwerkplatform voor en door patiëntenorganisaties

 

Belux Experience Exchange for Patient Organisations (BEEPO), is een leer- en netwerkprogramma dat Belgische en Luxemburgse patiëntenorganisaties samenbrengt om ervaringen, kennis en best practices uit te wisselen. Het werd opgericht in 2020 als lokale evenknie van het internationele IEEPO-netwerk om samen plaatselijke uitdagingen en opportuniteiten aan te pakken.

Een platform voor en door patiëntenorganisaties

BEEPO  is een platform voor en door patiëntenorganisaties. Het wordt gesponsord door Roche en georganiseerd in samenwerking met patiëntenorganisaties en patiëntenexperten. Op regelmatige basis vinden werk- en inspiratiesessies plaats waarop patiëntenorganisaties – groot of klein – van harte welkom zijn.  

Door middel van open dialoog, samenwerking en co-creatie binnen de patiëntengemeenschap en met andere actoren in het zorgecosysteem, willen we samen het pad effenen naar een gezondheidszorg die meer op maat gesneden is van patiënten. We gaan voor een sterke patiëntenstem op alle niveaus van de gezondheidszorg; zowel op het niveau van de individuele zorg als op het niveau van zorginnovatie en zorgbeleid. 

Binnen het BEEPO-platform identificeren we waar we krachten kunnen bundelen en zetten we concrete, haalbare projecten op poten om patiëntenorganisaties in België en Luxemburg te ondersteunen in hun missie om de zorg voor patiënten en hun families beter, veiliger en doeltreffender te maken.

Wilt u meer weten over onze activiteiten of contact met ons opnemen?

  • Neem dan zeker een kijkje hier.
  • Heb je een vraag, wil je aansluiten of wens je graag op de hoogte gehouden te worden van het BEEPO-traject? Mail ons op [email protected].
  • Geïnteresseerd in IEEPO (International Experience Exchange with Patient Organisations), het netwerk dat wereldwijd honderden patiëntenorganisaties samenbrengt? Bezoek deze site: www.ieepo.com
We geloven sterk in het bundelen van onze krachten met andere partners binnen het zorgecosysteem. Roche is ervan overtuigd dat we ‘samen’ sterker staan om te werken aan de zorg van de toekomst. BEEPO geeft ons de opportuniteit om te leren welke de noden en opportuniteiten zijn binnen de patiëntengemeenschap in België en Luxemburg en hoe we van daaruit samen kunnen werken om vooruitgang te boeken voor patiënten en hun families.
Valerie Stoms
Valerie Stoms Patient Engagement Manager, Roche Belux

Download de verslagen van de vorige edities